Voor het eerst in de geschiedenis van de Baarnse Literatuurprijs hebben wij de winnaar van de eerste prijs bij de volwassenen een kunstwerk kunnen aanbieden.

Dankzij onze sponsoren, in het bijzonder uitgeverij Marmer uit Baarn en ComfortAdvies uit Soest, kon de winnaar een keus maken uit drie tijdens de prijsuitreiking opgestelde werken. Twee hiervan waren van Baarnse kunstenaars die ook voorkomen in de bundel Verzonnen & gewonnen, te weten Sylvain van Staveren (abstract) en Liesbeth Veldhuysen-Sterk (knipselkunst). De schrijfster van het winnende verhaal Paradijs koos voor de tekening van de eveneens in Baarn gevestigde kunstenaar Humphrey Bennett.

Wij streven ernaar om in de toekomst ook een materiële jeugdprijs in het vooruitzicht te kunnen stellen en zoeken hiervoor naar meedenkende partners.

Foto (Roeland de Bruyn):
Prijswinnaar Monique Wels (Paradijs) ontvangt de prijs uit handen van coördinator Dick Vermeij.