Mijn naam is Els Knaap, ik ben 75 jaar, geboren in Amsterdam en heb later gewoond in Schagen en Barsingerhorn.
Vanwege het werk van mijn echtgenoot zijn wij in 1986 in Baarn komen wonen. Helaas is mijn man in 2001 overleden. In 2006 ben ik weer vertrokken naar Amsterdam, waar inmiddels twee van mijn drie kinderen woonden.

Drie jaar geleden ben ik weer teruggekomen naar Baarn, waar ik nog regelmatig kwam om vrienden op te zoeken, maar ook voor de tandarts, de kapper en voor Boekhandel Den Boer, waar ik dertien jaar met veel plezier gewerkt heb. Ik vind het heerlijk om weer in Baarn te wonen. Ik ken nog veel mensen vanuit de boekhandel, maar ook van de Open Atelierroute.

Ik woon hier nu in een kleine woongemeenschap, samen met mijn dochter en haar gezin en de moeder van mijn schoonzoon. Midden in het dorp, toch rustig, in een klein appartement met een groot atelier. Nu het stof van de verhuizing en de verbouwing helemaal is neergedaald, kan ik me helemaal wijden aan wat ik altijd het allerliefste deed: tekenen, schilderen en etsen maken en lezen.

Ik ben lid van twee leesclubs, en maak af en toe rijmprenten, waarbij tekst en beeld beide belangrijk zijn. Het is heerlijk om met anderen over boeken te praten, om zo andere gezichtspunten te horen en je oordeel ter discussie te stellen.
Ik bewonder mensen die de moed hebben iets naar buiten te brengen en meedoen aan een competitie. Ik begreep van Marie Ellen, dat het winnen van de Baarnse Literatuurprijs heel stimulerend kan zijn. Dus goed dat die prijs bestaat!