Het aantal inzendingen voor de Baarnse Literatuurprijs is dit jaar hoger dan ooit tevoren in het nu zesjarig bestaan van deze schrijfwedstrijd. De jury is druk bezig om de bijna tachtig verhalen te lezen, herlezen en beoordelen. In een slotvergadering zullen zij deze week de winnaars vaststellen in de categorie jongeren en volwassenen.

De Baarnse Literatuurprijs is in 2010 ingesteld als literair onderdeel van het toch al veelzijdige Cultureel Festival Baarn en heeft zich in een aanzienlijke groei kunnen verheugen. Het niveau is hoog en de belangstelling in het hele land, België en zelfs Australië neemt gestaag toe. De jury zal het niet makkelijk krijgen, wat dit jaar zeker meer dan een gebruikelijk cliché is. Naast de vaststelling van de juryprijzen stellen de leden, onder voorzitterschap van Frits Booy, ook een lijst samen van twaalf genomineerde verhalen voor de jaarlijkse Baarnsche Courant Publieksprijs. Bekroonde inzendingen maken deel uit van deze groep korte verhalen. Zij zullen rond half augustus in een periode van twee weken in de Baarnsche Courant worden gepubliceerd. Maar voor iedereen met een PC, smartphone en alles wat daartussen zit, zullen de twaalf nominaties ook toegankelijk zijn op onze website.
De jaarlijkse prijsuitreiking door burgemeester M. Röell zal dit jaar op zaterdag 3 september plaats vinden in de Trouwzaal van het gemeentehuis.