Inmiddels zijn er al 50 korte verhalen ingezonden, maar er kunnen er nog meer bij. Dus schroom niet en schrijf! Het verhaal mag maximaal 850 woorden lang zijn en heeft als thema ‘Een vriendendienst’. Inzenden is mogelijk tot 24 mei via www.baarnseliteratuurprijs.nl. Er zijn twee prijzen in de wacht te slepen: een juryprijs en een publieksprijs.

De winnaar kiest zelf de prijs
De schrijfwedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van Rotaryclub Soest-Baarn. Dankzij deze ondersteuning is het mogelijk om de winnaar te belonen met een uniek kunstwerk. De beste Baarnse schrijver mag dit werk kiezen uit een selectie van drie. Welke werken het zijn, wordt later bekend gemaakt.

Winnende verhalen worden voorgelezen
De twaalf genomineerde verhalen worden gepubliceerd in de Baarnsche Courant, zodat ook het publiek een winnaar kan kiezen. Wie de beste Baarnse schrijver is, wordt op zaterdag 7 september tijdens het Cultureel Festival in de Trouwzaal van het gemeentehuis bekendgemaakt. Ook wordt tijdens deze feestelijke bijeenkomst de publieksprijs uitgereikt. De winnende verhalen worden voorgelezen door de jury en burgemeester Röell overhandigt de oorkondes aan de prijswinnaars.

Kruip in je toetsenbord en zend een bijdrage in vóór vrijdag 24 mei of kom op zaterdag 7 september tijdens het Cultureel Festival naar de Trouwzaal in het gemeentehuis om te luisteren naar de beste Baarnse verhalen!