Vanaf 5 augustus lekker lezen in de Baarnsche Courant

Maar liefst 129 amateurschrijvers uit heel Nederland en zelfs een uit Australië, raakten zó enthousiast over het thema van de negende Baarnse Literatuurprijs dat zij in hun toetsenbord klommen. De verhalen van maximaal 850 woorden over de meest uiteenlopende vriendendiensten vielen vervolgens bij de jury op de mat. Binnenkort kunnen we allemaal meegenieten én mee-jureren.

Stemmen voor de publieksprijs
De zeskoppige jury heeft alle verhalen gelezen en beoordeeld. De jury bestaat uit Sandra van Berkum, Liesbeth van Dongen, Just Houben, Monique Mourits, Cees Roodnat en voorzitter Gooitzen Zwanenburg. De twaalf beste verhalen kun je vanaf 5 augustus vinden op www.baarnseliteratuurprijs.nl. Of je leest ze tussen 5 en 16 augustus lekker op papier in de Baarnsche Courant. Na 16 augustus kun je stemmen voor de Baarnse publieksprijs.

Baarnse roem
De beste schrijver van 2019 wint een uniek kunstwerk. De winnaar mag zijn prijs zelf kiezen uit een selectie van drie kunstwerken gemaakt door Baarnse kunstenaars. Het verhaal dat het Baarnse publiek het meest heeft weten te boeien, wint de Baarnsche Courant Publieksprijs en daarmee natuurlijk een jaar lang Baarnse roem!

De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Cultureel Festival op zaterdag 7 september. De winnaar en de ‘zilveren en bronzen’ schrijvers krijgen de prijs en de officiële oorkondes uitgereikt door burgemeester Mark Röell.

De thema’s tot nu toe
Eerdere thema’s waren: tijd, schaduw, de laatste keer, de foto, kleur bekennen, de oproep, de ontmoeting en metamorfose. En dit jaar is het dus: ‘Een vriendendienst’.

Suggesties voor een thema voor het jubileumjaar van de Baarnse Literatuurprijs in 2020? Meehelpen bij het organiseren van deze leukste schrijfwedstrijd van Nederland? Stuur een berichtje naar: info@cultureelfestival.nl