Karin van der Raad-Doornik is docent en taaltrainer Nederlands en won diverse literaire prijzen, o.a. de Nieuwegeinse Literatuurprijs Poëzie en een eervolle vermelding bij de VU Podium Poëzieprijsvraag. Ze deed mee met de eerste editie van De Baarnse Literatuurprijs in 2011 en won de eerste prijs met het verhaal ‘De laatste schrijvers’. In 2013 rondde ze de opleiding Docent Creatief Schrijven bij Scriptplus af en gaf diverse cursussen proza en poëzie schrijven in Baarn en Blaricum. Momenteel is zij werkzaam als docent Nederlands als Tweede Taal. Er zijn diverse gedichten en verhalen van haar gepubliceerd in verzamelbundels en zij bespreekt gedichten op de literatuursite Meander. Ze is een gepassioneerde lezer en literatuurliefhebber en sinds 2014 jurylid van de BLP. ‘Ik vind het geweldig dat Baarn zich literair op de kaart zet en met deze wedstrijd vele amateurschrijvers uitdaagt om hun verhalen op te sturen. Uit eigen ervaring weet ik hoe schrijfwedstrijden je een stapje verder kunnen brengen in het creatief proces.’