Van Suikerspin naar Abstract,
een zoektocht naar kleur, compositie en spanning.

Bij meerdere kunstschilders heb ik lessen gevolgd en ben na een periode van figuratief overgestapt op abstract. Ook ben ik beïnvloed door kunstschilders als Robert Fortgens, Eugene Brands, Jan Cremer en Willem de Kooning.

Mijn werk kenmerkt zich als een zoektocht naar kleur, compositie en spanning.
Deze ingrediënten zijn nodig om een abstract schilderij te laten leven en doorleven,er is dan ook steeds weer iets nieuws te zien.
De zoektocht is een spannend en dynamisch proces. Het is heerlijk verf te mengen en zo te vormen dat er op het doek een feest of gevecht ontstaat tussen verschillende kleuren.
Een fijn gevoel geeft het wanneer je merkt op de goede weg te zijn, door een toefje verf valt de compositie ineens helemaal in evenwicht.
Een evenwichtige compositie is vanaf verschillende kanten te bekijken, het doek omdraaien geeft dus meestal een nieuwe beleving.

Al menigmaal heb ik mijn werken geëxposeerd (groeps – en solo exposities, kunstmarkten).
Ook neem ik deel aan de open atelierroute in Baarn, deze wordt om de twee jaar in het laatste weekend van augustus georganiseerd.
Dit jaar zal deze weer plaatsvinden (als corona dit tenminste toelaat!), let op de aankondiging in de Baarnsche Courant.

 

Benieuwd naar mijn verdere werk, zie mijn website, www.sylvainvanstaveren.nl

Ook werk ik in opdracht, ik kom dan graag eerst bij u thuis om uw sfeer te proeven.

Voor verdere informatie, e-mail  van.staveren@staveren.net en  of   tel  : 035 5421273/ 06 44788113