Zoë Diepenbroek werkt al meer dan 10 jaar op kunstwerkplaats FrontaalKunst. Hij maakt keramiek, tekeningen en schilderijen.

Mensen waaraan hij gehecht is, familieleden, huisgenoten en vrienden, zijn de inspiratiebron voor de meeste kunstwerken die hij maakt. Zoë werkt vanuit een gevoel dat een bepaald mens bij hem oproept, hoe iemand er exact uitziet doet voor hem niet ter zake.  Zoë maakt kopvoeters, armen en benen zitten direct aan het hoofd vast.

Vaak werkt Zoë abstract. Hij werk geconcentreerd door aan een werkstuk tot hij tevreden is over vorm en kleur. Zijn schilderijen en tekeningen doen door hun eenvoud en intentie wel denken aan het werk van Mark Rothko. Tijdens vakanties ziet Zoë ook wel motieven die hem inspireren tot een kunstwerk. Zo heeft hij een zeehond, kastelen en zelfs de boot naar Schiermonnikoog in klei uitgebeeld. Zoë maakt ook toegepaste kunst. Hij maakt prachtige vogelkooitjes van keramiek. Ook hieraan werkt Zoë met zorg en toewijding, vooral de daken zij echte kunstwerkjes.

 

 

FrontaalKunst:

Tel.:  06 26800559 / 06 26800561

Atelier Kerkstraat 28 3741 AK Baarn.

www.frontaalkunst.nl  /  info@frontaalkunst.nl