Traditiegetrouw reikt burgemeester Mark Röell de oorkondes uit tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis. De winnaar mag tijdens de prijsuitreiking op zaterdag 2 september uit drie creaties van Baarnse kunstenaars een uniek werk uitkiezen.

De jury, bestaande uit Gooitzen Zwanenburg, Karin Doornik, Carolien Cramer, Marie-Ellen Jacobs en Piet Halma, koos dit jaar voor het onderwerp “De laatste trein”.

Juist vanwege dit misschien wat duistere thema ging Hanneke Lutz, die al een aantal jaren de kunstwerken voor de Baarnse Literatuurprijs selecteert, voor werken met een meer lichte, positieve uitstraling. Zij bezocht ook nu weer drie kunstenaars en koos uit hun creaties.

Heleen Ferguson werkt voornamelijk met textiel, materiaal dat als een rode draad door haar werk loopt. Van jongs af aan ging zij hiermee aan de slag en vond allerlei toepassingsmogelijkheden. Haar werk is klein van formaat, kleurrijk en heeft geen titel. Uit haar collectie zijn twee vrolijk ogende paneeltjes geselecteerd met verfijnde textielkunst.

Heleen Ferguson

Corrie Seleski schildert al 40 jaar, veelal met acryl. Zij volgde haar opleiding aan de Gooise Academie in Laren. Naast portretten en landschappen zijn bloemen een in het oog springend thema. Deze worden heel kleurrijk en realistisch op doek gezet. Van haar is gekozen voor een bloemenvaas met oranje getinte chrysanten.

Geert Walma heeft zich na zijn middelbare schooltijd en technische vervolgopleiding bezig gehouden met amateuristische kunstbeoefening. Zowel beeldhouwen als schilderen met olieverf van landschappen, dorpsgezichten, stillevens en portretten. Later kreeg het abstracte werk zijn aandacht en passie. Van Walma is een karakteristiek polderlandschap, niet ver van Amsterdam, geselecteerd.

Geert Walma

“Natuurlijk ben ik heel erg benieuwd naar welk kunstwerk de winnaar van de Baarnse Literatuurprijs zal kiezen. Dat is altijd een grote verrassing”, laat Hanneke weten. Zij vindt het steeds weer leuk om contact te leggen met onze plaatselijke kunstenaars.