Wie wordt de beste schrijver van Baarn?

Baarnaars met een passie voor tekst en verhalen opgelet! Wie ontpopt zich als serieuze schrijver? Wie wint de jaarlijkse verhalenwedstrijd en bestijgt op zaterdag 1 september het podium van de trouwzaal in het gemeentehuis? Klim in de pen en schrijf een verhaal van 850 woorden met als thema metamorfose.

Dwalen door Escherland
Het thema metamorfose is gekozen ter ere van het Escherjaar. Escher paste de gedaanteverwisseling vele malen toe in zijn werk. In 1937 maakte Escher zijn eerste Metamorphose: hij veranderde het kleine Italiaanse kustplaatsje Atrani via een geometrisch patroon in een Aziatisch mannetje. Later paste hij het thema toe in zijn overbekende prenten Metamorphose II en III die heel goed als inspiratie kunnen dienen. Wat is er mooier dan een hoofdpersoon die door de wereld van Escher dwaalt? Doe meer ideeën op via www.escherinhetpaleis.nl/.

Prijsuitreiking tijdens Cultureel Festival
Naast de drie juryprijzen worden op 1 september ook de winnaar in de jeugdcategorie en de winnaar van de Baarnsche Courant-Publieksprijs bekend gemaakt. De prijsuitreiking wordt omlijst door prachtige muziek van de getalenteerde Baarnse singer songwriter Cleo de Bruijn. De prijsuitreiking wordt helemaal bijzonder door de komst van een bekende gastspreker! De naam van deze internationale schrijver wordt binnenkort bekend gemaakt. Tipjes van de sluier zijn dat de schrijver de C.C.S. Crone Prijs heeft gewonnen (naar de Utrechtse prozaschrijver C.C.S. Crone, 1914-1951) en dat een aantal boeken van deze schrijver is verfilmd.