Neem ‘Alle tijd van de wereld’ en schrijf een kort verhaal voor de Baarnse Literatuurprijs

 

‘Alle tijd van de wereld’ is het thema van de Baarnse Literatuurprijs 2020. Dit thema is vorig jaar al bedacht, maar lijkt actueler dan ooit nu velen noodgedwongen binnen blijven, terwijl anderen heel hard moeten werken om ons gezond en het land draaiende te houden. Allerlei evenementen zijn op korte en misschien wel langere termijn afgelast, maar één ding is zeker: de Baarnse korte verhalenwedstrijd gaat door!

Nog anderhalve maand te gaan en dan moeten de verhalen binnen zijn. Deze editie is ook bijzonder omdat het de tiende keer is dat de strijd op het toetsenbord losbarst.

 

Schrijfopdracht

De boodschap is helder: schrijf een kort verhaal van maximaal 850 woorden met als thema ‘Alle tijd van de wereld’. Stuur het verhaal in tussen 30 maart en 30 april.

De inzendingen worden beoordeeld door een professionele jury, bestaande uit Sandra van Berkum, Liesbeth van Dongen, Monique Mourits, Karin van de Raad, Cees Roodnat en Gooitzen Zwanenburg.

De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens Cultureel Festival Baarn dat jaarlijks plaatsvindt in het eerste weekend van september, met een feestelijke prijsuitreiking in de trouwzaal van het Baarnse gemeentehuis.

 

Unieke prijzen

Traditiegetrouw reikt burgemeester Mark Röell de oorkondes uit. Voor alle genomineerde schrijvers is er een literaire cadeautas samengesteld en de winnaar en beste schrijver mag als prijs een kunstwerk van een Baarnse kunstenaar uitkiezen. De uitreiking wordt opgeluisterd met muziek en een verrassende gastspreker. Daarnaast worden de verhalen van de prijswinnaars voorgelezen. Natuurlijk is op dit moment nog onzeker of deze feestelijke ceremonie dit jaar kan plaatsvinden, maar is dat niet het geval dan zorgt de organisatie voor een digitale vorm hiervoor.

 

Tien jaar schrijfwedstrijd

Eerdere inspirerende thema’s van de Baarnse schrijfwedstrijd waren: Tijd, Schaduw, De laatste keer, De foto, Kleur bekennen, De oproep, De ontmoeting, Metamorfose en Een vriendendienst.

De Baarnse Literatuurprijs is een initiatief van Dick Vermeij, voormalig voorzitter van de Stichting Cultureel Festival. Wat begon als een kleine Baarnse competitie is uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde, landelijke wedstrijd met jaarlijks meer dan 120 inzendingen.

 

Alle verhalen uitgegeven

Ter ere van het tweede lustrum van de Baarnse Literatuurprijs streeft de organisatie ernaar dat er weer een aantrekkelijk boekje wordt uitgebracht waarin alle winnende verhalen van de afgelopen vijf jaar zijn gebundeld. De uitgave zal op verschillende verkooppunten verkrijgbaar zijn.

 

Alle informatie over het insturen van de verhalen en het reglement is te vinden op: www.baarnseliteratuurprijs.nl