Foto: Twitter-selfie van burgemeester Mark Röell met de prijswinnaars

Op zaterdag 2 september maakte burgemeester Mark Röell bekend wie de eerste drie winnaars zijn van de Baarnse Literatuurprijs 2023 en welke schrijver de oorkonde voor de Baarnsche Courant Publieksprijs zou krijgen uitgereikt.

De deskundige juryleden lazen alle 135 inzendingen van maximaal 850 woorden met als jaarthema “De laatste trein” en wisten na stevig onderling beraad twaalf genomineerden en uiteindelijk drie winnaars te benoemen:

1) Lisette van Eerten met “Com-mute”

2) Marion Beugelsdijk met “Apekop”

3) Erik van der Velden met “Een vreemde op het Spoor”

De Baarnsche Courant publiceerde de genomineerde verhalen in de papieren editie en vervolgens kon iedereen via de website kiezen voor een favoriet. Met een derde van de 576 uitgebrachte stemmen is er dit jaar een overtuigende winnaar van de Publieksprijs:

Frank Vork met “Mijn opa, beul”.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst werden in een volle zaal de juryrapporten en de verhalen van de prijswinnaars voorgelezen.

De muzikale omlijsting verzorgden vader Fabian en dochter Imke Hellweg als klarinetduo van Crescendo.

De hoofdprijswinnaar mocht kiezen uit de kunstwerken die de organisatie had geselecteerd uit creaties van drie Baarnse kunstenaars. De uiteindelijke keuze was voor het polderlandschap van Geert Walma van der Molen.  

Als gastspreker was Ewa Marie Wagner uitgenodigd, journalist, recensent en schrijver van de romans “Het Tristan-akkoord” en (recent uitgebracht) “Hotel Goldberg”. Haar verhaal gaf de aanwezige (beginnende) auteurs veel inspiratie om vooral door te gaan met schrijven.

Lees HIER het artikel in de Baarnsche Courant van 4 september 2023.